Caminada Canalda 21-09-2014

caminada canalda 2014
Itinerari:
La sortida i arribada és a l’ermita de Sant Martí de Cavallera. Es marxa en direcció al Montnou passant pel pi de la Creueta i s’enfila fins el portell de les Bòfies –un petit coll i el punt més alt del recorregut–. Després de passar per algunes masies escampades pel Montnou arribarem al Call, la casa més gran d’aquest antic poble d’Odèn.
Seguirem cap al castell, Santa Cecília i tot baixant ens arribarem al forat Colomer, impressionant congost excavat per les aigües del riu d’Odèn. Tornarem a enfilar suaument per passar per la font de Fontanelles i Sant Miquel del Soler, possiblement l’ermita romànica més bonica del municipi, per arribar de nou a Sant Martí de Cavallera.
Els controls els hem repartit, per tal que aproximadament cada hora ens puguem refer una mica amb l’ingesta de líquids o menjar. El primer està situat a la Rat, un cop hem passat el punt més alt de la caminada, al segon a la masia del Call on farem l’esmorzar, el tercer a la creu del Rosselló abans d’endisar-nos al congost del forat Colomer, el quart a l’ermita de sant Miquel del Soler i el cinquè i darrer al final de la caminada, a Sant Martí de Cavallera.
Des de la darrera edició de la caminada hem canviat el títol d’aquesta activitat i hem passat de ser una caminada popular –que ho mantenim en l’esperit—a ser una caminada biennal. Això vol dir que la caminada es fa cada dos anys coincidint amb els anys parells.
La caminada, amb un recorregut de 15,5 quilòmetres i un desnivell acumulat de 575 metres, ens haurà portat per l’acollidora raconada del Montnou, una vall humanitzada, però harmònica.
El disseny del recorregut és obra de Ramon Pujantell; el mapa i el perfil l’ha fet Josep Ferràndiz;  el Guim Camps ha fet el cartell, el Marcel Camps ha redactat el text, i una bona colla de gent ens han ajudat a preparar el camí i la caminada.
Comments : 0
Sobre l'autor